Felhőút mentőernyős előadás (2014.)

Felhőút mentőernyős előadás

Február 21-én, pénteken este, Gödöllőn, egy Szilhát utcai helyiségben, 18.00h-tól 21.00h-ig egy olyan előadáson vehettek részt az érdeklődő klubtagjaink, ami régi adósságom, amire már régen szükség lett volna.

Minden évben több egyesülethez is meghívnak, így év elején, hogy a mentőernyők áthajtogatása mellett, elbeszélgessünk a mentőernyő használat trükkjeiről is, így már az idén is 6 előadást tarthattam erről a témáról, melyek során több mint 100 siklóernyőssel oszthattam meg a tapasztalataimat.

Egyedül a saját egyesületemben nem volt ilyen alkalom, már nagyon rég óta. Pedig, igény az van rá, az érdeklődés nagy volt, 20-an voltunk jelen, ami az egyesület létszámának több mint a negyede.

A 2 és fél órás előadás során végig beszéltük a mentőernyő használattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az esetleges rendellenességeket, a gyakoribb működési zavarokat, a legújabb híreket, információkat, tapasztalatokat. Elemeztünk konkrét eseteket, és egyes probléma csoportokat is. Meghallgattuk a résztvevők ez irányú tapasztalatai is, 4 fő mesélte el az általuk végzett 3 gyakorló és két vészhelyzeti mentőernyő nyitást.

Ez az előadás azért is fontos volt, mert az idén ismét tervezem beindítani a mentőernyős tréningeket (első turnusban az egyesületi tagjaink számára), ahol a résztvevőknek, egy képzési folyamat után, lehetősége lesz föld fölötti gyakorló mentőernyő nyitásokat végezni. Azért, ott, az elméleti képzés kicsit konkrétabb, feladat orientáltabb lesz, és nem ennyire átfogó, és általános, ezért jól kiegészíti egymást a két képzés.

Az est színvonalát emelte Juráskó Robi klubtársunk gyümölcs vendéglátása, köszönet Neki érte. Köszönet még Kingának is, aki felajánlotta a saját helyiségét, és miután az kicsinek bizonyult, segített az új hely megtalálásában is.

Az idén még biztosan lesz egy hasonló alkalom, ahol ugyanez az előadás lesz meghallgatható, Budapesten, a Dagály utcában, a HFFA előadótermében, március 5-én, szerdán, a “Siklóernyős Szabadegyetem” előadássorozata keretein belül.

Fotók:

http://www.felhout.hu/gallery/v/egyeb/2014/

Szabó Péter