Mentőernyőhasználat oktatása

Mentőernyőhasználat oktatása

A mentőernyőhasználat elsajátító tréning szervezésében mentőernyőhasználati szakoktatónk, Szabó Péter a mentőernyő használatának tudnivalóit tartalmazó tréningsorozatot tart. A tréningen speciális felszereléssel, biztonságos körülmények között küzdhető le a mentőernyő használatával szembeni félelem és gyakorolhatóak be a szükséges technikák. A tréning 6 lépésben elvezet a föld feletti gyakorló mentőernyő nyitásokig. Az egyes tréningek csak egymás után végezhetőek el. Minden résztvevő annyi lépést tesz meg (annyi tréninget végez el) amennyit szükségesnek érez.


1. tréning: Elmélet I.

“Mentőernyő szerkezetismeret” előadás
Az előadás felöleli a siklóernyős mentőrendszerek felépítésével, szerkezetével kapcsolatos tudnivalókat. Időtartam: körülbelül 2 óra

2. tréning: Elmélet II.

“Mentőernyő használat elmélete” előadás. Az előadás a siklóernyős mentőrendszer alkalmazásának a tudnivalóit tartalmazza.
Időtartam: körülbelül 2 óra

3. tréning: Földi gyakorlatok I.

Mentőernyő gyakorló kidobása felfüggesztett beülőben. Mentőernyő hajtogatás, beülőbe behelyezés.


4. tréning: Földi gyakorlatok II.

Földetérési technikák elsajátítása. Az ejtőernyős technika és a banán technika gyakorlása ejtőernyős kiképzőeszközön.

5. tréning: Légi gyakorlatok I.

Gyakorló mentőernyő nyitás egy speciális, nagy méretű, körkupolás mentőernyővel, csörlésből, föld felett. A résztvevő gyakorolhatja a mentőernyő nyitás lelki kezelését, a ?V” állás megszüntetését a siklóernyő kupola összeomlasztásával, az ereszkedést a kétkupolás rendszerrel, valamint a földetérést.

6. tréning: Légi gyakorlatok II.

Nagy méretű, siklóernyős mentőernyő gyakorló nyitása.

A tréningeken fotókat és videofelvételeket készítünk, melyeket a résztvevők megkapnak.

Tréning video 2005.

Tréning video 2007.

Az egyes tréningek idejét, helyét, pontos tartalmát, a jelentkezés feltételeit, valamint az egyéb részleteket illetően kérd részletes tájékoztatónkat:

Egyéb mentőernyős munkák:

Mentőernyő hajtogatás

Mentőernyő légi tesztelése

Mentőernyő konténer varrása