Március 15-i PPG kötelék

Március 15-i PPG kötelék

Bár az időjárás kissé megtépázta a csapatainkat, végül is győztünk. A március 15-i, ünnepi kötelékrepülésünk az idén is sikeres volt.
Sokan nem jöttek el, mert elbizonytalanította őket az előző napi esős, szeles, rossz idő és a szombat délelőtti erős szeles, termikes, lökéses idő. 6-7 fő jelezte, hogy nem indulnak el a bizonytalan időjárás miatt. Szintén 6-7 pilóta volt kint a repülőtéren, akik nem is hoztak felszerelést (az erős szél miatt), vagy óvatosságból nem vállalták a felszállást. Külön köszönet a Andornak, Palibácsinak és Zsuzsinak, akik vállalva a bizonytalan eredmény kockázatát, Ceglédről jöttek fel, és vettek rész a rendezvényen.
Klub-rendezvény volt, vendégeket nem hívtunk.

A szél délutánra lecsökkent, 16 óra körül megkezdhettük a felszállásokat, és csináltunk egy kellemes, eseménymentes, egy órás repülést. Körberepültük Gödöllőt, szépek voltunk, a vezérgép magyar zászlót húzott. Végül is 13-an voltunk egy kötelékben (egy fő előrepülést végzett, ami után műszaki hiba miatt nem vett részt a kötelékben, és ketten csak később, a kötelék visszaérkezése után szálltak fel). Volt, aki most repült először az idén, és volt aki most repült életében először köteléket. Senkivel nem volt probléma, mindenki fegyelmezetten hajtotta végre a megbeszélt repülési tervet.

Kellemes idő volt, bár késő délutánra kicsit hideg lett. Sok érdeklődő, hozzátartozó és gyalogos klubtárs volt kint, nagyon jó volt a hangulat. Már a leszállásunk utáni percekben érkeztek a városból pozitív visszajelzések. Köszönet a résztvevőkenk és minden jelenlévőnek, hogy megjelenésükkel segítették az eseményt. A március 15-i, ünnepi kötelékrepülést szeretnénk hagyománnyá tenni.