10 éves emlékérem

“10 ÉVES A FELHŐÚT SPORTREPÜLŐ EGYESÜLET”

EMLÉKÉREM

TÁJÉKOZTATÓ

2013.

Egyesületünk 2003 novemberében alakult, Gödöllőn.

http://www.felhout.hu/node/1491

Az egyesületünk gyalogos és segédmotoros siklóernyőzéssel foglalkozó hobbi pilótákat fog össze. 2013 végén az egyesület 80 taggal üzemel, és ebben az évben nagyjából 2200 felszállást és 1100 óra repülést hajtottunk végre.

2008-ban az alakulásunk 5 éves évfordulóján készült az első egyesületi emlékérmünk. Ez még csak egy 7grammos, egyoldalas, gravírozott érme volt, de .925-ös ezüstből gyártott (benne a hivatalos fém- és finomság jelzéssel), 51db sorszámozott példányban (00-tól 50-ig) készült, és egyesületi igazolással ellátott darabok voltak, műanyag kapszulában. (Erről írás: itt.)

 

 

Ilyen előzmény után, 2013-ban az alakulás 10. évfordulójára már egy komolyabb éremmel rukkoltunk elő.

Az érmet Szabó Péter elképzelései alapján Polyák Gyula (Arany Sasos siklóernyős, DJ, weboldal- és grafikai szerkesztő) tervezte, és az Érem Verde Szeged, Szabó Géza ötvös mester állította elő, Szabó Tamás (ötvös) közreműködésével.

Szabó Péter:

http://www.felhout.hu/SzaboPeter

Polyák Gyula:

http://kereso.nava.hu/gallery/show/id/469818

http://buildweb.eu/

http://discofever.hu/index.php/csapatunk2

http://www.mixcloud.com/dj_oldschool/

http://www.skycountry.hu/index.php

Érem Verde Szeged:

http://www.eremverde.hu/

Összesem 65 példány készült. 10-10-10 darab bronz, bronz ezüstözve, bronz aranyozva, valamint 30db ezüst és 5 db Piefort ezüst.

 

 

A vert érmék 42,5mm méretűek, recézett peremmel, és többféle festési variációban készültek.

 

 

 

Az előlapon:

Körben matt alapon negatív nyomattal “FELHŐÚT SPORTREPÜLŐ EGYESÜLET” felirat, alul kétoldalt magyar lobogó, közöttük gravírozva a “10” szám, a belső körben fényes alapon matt verettel középen balra tartó siklóernyős, felette Felhőút logó, alatta légcsavar. Az ernyő két oldalán “2003” és “2013” feliratok gravírozva. A festett variációkban a két lobogó festett (piros – fehér – zöld színekkel) és a felirat (kék színnel).

 

 

 

A hátoldalon:

Fényes alapon matt verettel koronás ország címer tölgy és boróka(?) koszorúval övezve, alatta gravírozva, ívelt felirattal: “GÖDÖLLŐ”.

 

 

 

A perem:

Recézett, a recézettség az érme alján 10mm hosszban meg van szakítva, és itt vannak a jelzések. A bronz és az aranyozott bronz érmék alsó élén nincs semmi jelölés, itt a perem sima. Az ezüstözött bronz érméken a “FÉM” beütés szerepel, míg az ezüst érmékben a fémjelzés és a finomság van itt jelezve.

Az ezüst érmék 42,5mm-esek, a súlyuk 33,6g és 0.925 finomságú ezüstből készültek (= 1 uncia színezüst tartalom). A Piefort érmék azonos paraméterekkel rendelkeznek, de dupla vastagságúak (és dupla súlyúak: 67,2g).

 

 

 

 

“10 éves a Felhőút Sportrepülő Egyesület” emlékérem, variációs táblázata:

Ag. .925, festetlen      2
Ag. .925, csak a zászló festett      15
Ag. .925, zászló és felirat is festett      13
Ag. .925 Piefort, csak a zászló festett      3
Ag. .925 Piefort, zászló és felirat is festett      2
Bronz, festetlen      2
Bronz, csak a zászló festett      3
Bronz, zászló és felirat is festett      5
Bronz ezüstözött, festetlen      2
Bronz ezüstözött, csak a zászló festett      3
Bronz ezüstözött, zászló és felirat is festett      5
Bronz aranyozott, festetlen      2
Bronz aranyozott, csak a zászló festett      3
Bronz aranyozott, zászló és felirat is festett      5
Összesen:      65 db

 

Az ezüst érmék műanyag kapszulában és fekete bársony díszdobozban kerültek forgalomba, a többi műanyag kapszulában.

 

 

Forgalomba kerültek tovább 3db-os szettek is, kék bársony 3darabos díszdobozban (ezek műanyag kapszula nélkül), kétféle változatban (3B: bronz, bronz ezüstözött, bronz aranyozott, vagy 3A: ezüst, bronz és bronz aranyozott).

 

Az ezüst érmékhez két igazolást (certificate) adtunk ki: egy gyártói és egy egyesületi igazolást. A nem ezüstökhöz csak egyesületi igazolás tartozik.

 

 

 

Az emlékérmék 2013. november 30-án, az egyesület éves közgyűlésén kerültek forgalomba. Elsősorban az egyesületi tagjaink birtokába kerültek, néhányat az egyesület elajándékozott a támogatóinak, néhány fennmaradó példány pedig más klubokban repülő siklóernyősök és nem siklóernyősök között talált/keres gazdát.

Érdeklődni lehet a felhout@felhout.hu e-mail címen.

További képek itt.

2013.12.01.

Felhőút Sportrepülő Egyesület